Alexandru Tarasov este Analist Comportamental Certificat (BCBA) originar din Moldova şi lucrează cu copiii folosind metodele Analizei Comportamentale începând cu anul 2004. Are o experienţă vastă în instruirea părinţilor, a specialiştilor şi a profesorilor din cadrul şcolilor, în folosirea metodelor ABA în lucrul cu persoanele cu probleme de dezvoltare şi de comportament. Din anul 2015 activează în Marea Britanie, este consultant independent şi în acelaşi timp asociat în cadrul Autism Consultancy Services Ltd, Marea Britanie. Începând cu anul 2015 este membru al Asociaţiei de Analiză Comportamentală din Marea Britanie (UK-SBA).

 

Alexandru Tarasov a făcut diverse prezentări în cadrul mai multor conferinţe internaţionale,  iar domeniul lui de interese este studiul folosirii tehnologiilor informaţionale în lucrul cu persoanele cu autism; metode de instruire a persoanelor necalificate în folosirea metodelor ABA şi dezvoltarea abilităţilor de auto-deservire şi independenţă a persoanelor cu autism.

 

Alexandru Tarasov a fost implicat ca expert în cadrul grupului de lucru al BACB (Behavior Analyst Certification Board) care a avut drept scop revizuirea standardelor de certificare şi menţinere a certificării de către analiştii comportamentali (BACB şi BCaBA).

Titlul prezentării: Strategii de învăţare a copiilor în acceptarea produselor alimentare noi.